Quesadilla cu brânză și ou

Ingrediente: 2 ouă, un bol mic cu brânză rasă și două tortilla. Metodă de preparare: Tigaia este foarte importantă. Alegeţi una de teflon care are diametrul exact cât tortilla. O puneţi pe foc şi turnaţi câteva picături de ulei, că să ungeti tigaia. Trebuie să aveţi ouăle bătute şi bolul cu brânză rasă lângă. Turnaţi oul în…

Ouă umplute cu somon

Ingrediente: 10 ouă, somon (sau păstrăv), maioneză, verdeață. Metodă de preparare: Fierbeţi ouăle până se întăreşte găbenuşul (cca. 10-13 minute) şi tăiaţi-le de-a lungul în jumătate. Apoi scoateţi gălbenuşurile şi tăiaţi-le mărunt. Tăiaţi verdeaţă şi amestecaţi-o cu masa de gălbenuş. Adăugaţi maioneză şi amestecaţi totul. Acum puteţi să umpleţi albuşurile cu acest amestec şi să înfrumuseţaţi totul cu fâşii subţiri…

Mic dejun pe pâine prăjită cu ciuperci Shiitake și ouă poșate

Ingrediente: 3 ouă, 2-3 linguri ulei de măsline, 2-3 felii de pâine cu semințe sau ciabatta, 4 bucăți de unt, pătrunjel proaspăt tocat, 2 căței mici de usturoi tocat, ciuperci shiitake ( o caserola mică ), ardei, sare de mare și piper negru, parmezanul proaspăt ras. Metodă de preparare: Luăm o oală în care punem apă la fiert cu puțin oțet. Când…

Ouă la cuptor în sos cremos de praz, cu sparanghel și lămâie

Ingrediente: 2 ouă, 10 fire de sparanghel, o bucată de praz, 30 grame unt, zeamă de la o jumătate de lămâie, două linguri de smântână dulce (double cream), câteva fire de chives, 3-4 frunze de mentă, sare, piper negru proaspăt măcinat. Pentru garnitură două felii generoase de pâine cu maia, 20 grame brânză rasă pe răzătoarea fină, câteva fire de chives tocate mărunt. Metodă de preparare:…

Omletă cu mere și brânză Brie

Ingrediente: 2 ouă, 175g brânză Brie tăiată felii, nucșoară, 1/4 măr curățat de coajă și tăiat felii, sare, piper negru proaspăt măcinat, 1 linguriță unt. Metodă de preparare: Bate două ouă într-un bol şi amestecă-le cu o linguriţă de apă. Condimentează-le cu sare, piper şi nucşoară. Topeşte o linguriţă de unt într-o tigaie şi pune ouăle. Când omletă e aproape…

Ouă coapte în cartofi dulci cu bacon și mozzarella

Ingrediente: 4 ouă, 2 cartofi dulci copți mari, o bucată mare de mozarella rasă, 4 felii de bacon, pătrunjel proaspăt, sare și piper. Metodă de preparare: Taie fiecare cartof copt în două şi scoate o parte din miez. Cu cât iei mai mult, cu atât poţi adaugă mai mult bacon şi brânză. Sparge câte un ou în fiecare jumătate…

Ouă învelite în bacon

Ingrediente: 3 ouă, 3 felii de bacon, sare, piper, baby spanac, 6 roșii cherry, germeni de ridichi, ulei de măsline, zeamă de lămâie. Metodă de preparare: Avem nevoie de o tavă specială de brioşe. Prima dată punem felia de bacon roată, apoi spargem un ou înăuntru. Dăm la cuptor, preîncălzit la 190 grade, 10-12 minute, depinde de cuptor. Între timp pregătim salata,…

Un mic dejun altfel! Ardei cu dovleac şi ouă

Ingrediente: 6 ouă, trei ardei graşi, două linguri de unt, o lingură de ulei de măsline, doi căţei de usturoi, o ceapă tocată mărunt, un dovleac dulce tăiat în cubuleţe, cimbru uscat, 1/2 linguriţă de sare, 1/4 pahar de whisky, 1/2 ceaşcă de brânză Ricotta, 1/4 ceaşcă de brânză feta, două ceşti de sos de marinată, piper negru proaspăt măcinat. Metodă de preparare:…

Ouă cu spanac şi iaurt – micul dejun al campionilor

Ingrediente: 4 ouă mari, 2/3 ceașcă de iaurt grecesc, 1 cățel de usturoi, 2 linguri de unt nesărat, 2 linguri de ulei de măsline, 1 praz, 1 legătură de spanac, 1 linguriță de suc de lămâie ,1 vârf de cuțit de boia, 1 linguriță de oregano proaspăt tocat. Metodă de preparare: Se combină într-un bol iaurtul, usturoiul tăiat mărunt și un praf…

Mic dejun cu ouă ochiuri şi dovlecei

Ingrediente: 2 ouă, 1 lingură ulei de cocos, 1 dovlecel mic, sare, piper, condimente. Metodă de preparare: Topeşte uleiul de cocos într-o tigaie la flacără medie. Sotează câteva minute dovleceii pe care îi tai cum vrei. Sparge ouăle deasupra dovleceilor şi acoperă cu un capac. Ai grijă să nu se ardă dovleceii de pe fundul tigăii. Pentru un gălbenuş…