Rețeta lunii decembrie – Prăjitură Pavlova

Ingrediente: 4 albuşuri proaspete de ouă de la AVIS 3000 o priză de sare extrafină 160 g zahăr tos fin un plic de zahăr vanilat 2 linguri de oţet 20 g amidon de porumb 700 g smântână pentru frişcă 2 linguri de zahăr pudră vanilat fructe (după gust) opţional un sos de fructe Am făcut…

Rețeta lunii noiembrie – Kebab turcesc de pui cu sos de usturoi

Ingrediente: 1 kg de carne tocată de pui de la AVIS 3000 boia roşie picantă ardei roşu usturoi ceapă sare pătrunjel amidon Pentru sosul de usturoi: o căpăţână de usturoi 70-100 ml ulei un praf de vegeta sare, piper 3-4 picături de oţet un gălbenuş de ou de la AVIS 3000 o lingură de smântână…

Rețeta lunii octombrie – Budincă de ouă cu sirop de arţar

Ingrediente: 12 ouă de la AVIS 3000 un litru de lapte 18 linguri de zahăr coaja de la o lămâie sirop de arţar Budinca asta este soră geamănă cu “crème brûlée” şi cu “crema catalană”. Noi i-am spus budincă de ouă doar ca să vă atragem atenţia că numai cu ouăle de la AVIS 3000…

Rețeta lunii august – Ouă Benedict

Ingrediente: 4 ouă de la AVIS 3000 4 felii de pâine prăjită 8 felii de bacon ceapă caramelizată frunze de pătrunjel 150 ml oţet o lingură rasă de sare Pentru sosul olandez: 2 gălbenuşuri de ou de la AVIS 3000 125 g unt cu 80% grăsime zeama de la jumătate de lămâie o linguriţă de…

Rețeta lunii iulie – Pui cu avocado şi susan

Ingrediente 240 ml iaurt cu 0,5% grăsime 1/4 ceaşcă ceapă roşie tocată 2 linguri coriandru sau pătrunjel verde tocat o lingură miere sare piper negru măcinat 50 g susan 4 jumătăţi piept de pui de la AVIS 3000, dezosat, fără piele un avocado 1/4 ceaşcă suc lămâie 2 portocale decojite şi tăiate măruntâ o ceapă…

Rețeta lunii iunie – Tort cu lapte de pasăre

Ingrediente Pentru blat: 3 ouă de la AVIS 3000 125 g făină 125 g zahăr o linguriţă praf de copt 30 ml unt topit Pentru sufleu: 5 albuşuri de ou de la AVIS 3000 300 g zahăr pudră 10 g gelatină 100 ml apă Pentru glazură: 50 g ciocolată neagră 30 g unt Ţin minte…

Rețeta lunii mai – Frittata cu sparanghel şi roşii cherry

Ingrediente 6-8 ouă de la AVIS 3000 100 g sparanghel o ceapă verde 200 g roşii cherry 100 g brânză feta 100 ml lapte o linguriţă sare 1/2 linguriţe piper o linguriţă oregano Reţeta asta este perfectă pentru când vine la voi în vizită cineva important. Ar fi bine şi să pregătiţi ceva fiţos de…

Pateu de pui cu sos de merișoare

Ingrediente Pentru pateu: 550 g ficat de pui de la AVIS 3000 o ceapă medie un căţel de usturoi două foi de dafin două gălbenuşuri fierte tari 80 g unt cu 65% grăsime o lingură de muştar o linguriţă cimbru uscat sare 10 boabe de piper Pentru sosul de merişoare: 200 g merişoare un măr…

Rețeta lunii martie – Prăjitura îngerilor

Ingrediente: 350 g albuș de ou AVIS 3000 150 g zahăr pudră 100 g făină 2 linguri de zeamă Iămâie Pentru glazură și decor: 100 g ciocolată albă 50 ml frișcă lichidă căpșuni Se pare că celebrii cercetători britanici se ocupă și cu bucătăria. Într-una din zile, unul dintre ei a venit la serviciu cu o…