ESCALOP DE PUI CU CIUPERCI ȘI SMÂNTÂNĂ

Această rețetă de escalop de pui cu ciuperci și smântână este una rapidă și ușor de preparat. Felii fragede de piept de pui învăluite într-un sos fin și cremos de ciuperci cu smântână. Numele de „escalop” vine de la „scaloppine” – adică felii subțiri de carne. Ele pot fi din carne de vițel, porc sau pui. Metoda…

Piept de pui fraged și aromat, cu muștar și miere de albine

Ușor de pregătit și delicios, acest preparat este făcut după rețeta inspirată de un sos foarte cunoscut folosit pentru salate. Combinația dulce-picant este cu una foarte specială, care ajută carnea ușor fadă, să iasă în evidență și să își păstreze fragezimea. Și să nu uităm de impulsul aromatic oferit de rozmarin, pentru că el este…

Pulpele superioare

Carnea de pe pulpele superioare este mai savuroasă decât alte părți ale puiului și se gătește cel mai ușor. Ea are o culoare mai închisă, este mai suculentă și mult mai gustoasă. Își păstrează gustul perfect atunci când este înăbușită, gătită la rotisor, pe grătar sau sotată în tigaie.

PROPRIETĂȚI BIOLOGICE ALE OUĂLOR

1. ACTIVITATE ANTIBACTERIANĂ Pe lângă bariera fizică reprezentată de coajă și de membranele acesteia, există și anumite componente chimice cu rol de protecție. O parte dintre acești compuși au fost intens studiați și sunt utilizați în unele cazuri ca și conservanți, în timp ce alții au fost utilizați pentru cercetare avansată în domeniul medicinei, în…

OUĂLE ȘI SĂNĂTATEA

1. GĂLBENUȘUL Gălbenușul reprezintă 36% din greutatea unui ou întreg, materia uscată fiind de aproximativ 50-52%, în funcție de vârsta găinii și de durata depozitării. Principalul component al gălbenușului este reprezentat de lipide, iar raportul lipide:proteine este de 2:1, lipidele din gălbenuș fiind în mod exclusiv prezente în asocieri de tipul lipoproteinelor. Gălbenușul este un…

Ouă în pâine cu bacon! Micul dejun perfect

Ingrediente: – ouă – 6 felii de pâine toast – 12 felii de bacon – 50 de grame de unt topit – sare și piper după gust Metodă de preparare: Se preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius. Se taie coaja de la pâine. Baconul se taie pe din două și se înfășoară pe coaja…

Toast cu omletă, leurdă și cașcaval

Ingrediente: 1 ou, 1 felie toast neagră, 1 mână de leurdă, caşcaval ras, ulei măsline, sare, piper alb. Metodă de preparare: Punem o tigaie la încins cu ulei de măsline şi călim frunzele de leurdă rupte în bucăţi mai mici. Punem şi puţină sare. Dăm de pe foc atunci când s-a înmuiat. Facem omleta dintr-un ou, cu puţină sare şi…

Quesadilla cu brânză și ou

Ingrediente: 2 ouă, un bol mic cu brânză rasă și două tortilla. Metodă de preparare: Tigaia este foarte importantă. Alegeţi una de teflon care are diametrul exact cât tortilla. O puneţi pe foc şi turnaţi câteva picături de ulei, că să ungeti tigaia. Trebuie să aveţi ouăle bătute şi bolul cu brânză rasă lângă. Turnaţi oul în…

Ouă umplute cu somon

Ingrediente: 10 ouă, somon (sau păstrăv), maioneză, verdeață. Metodă de preparare: Fierbeţi ouăle până se întăreşte găbenuşul (cca. 10-13 minute) şi tăiaţi-le de-a lungul în jumătate. Apoi scoateţi gălbenuşurile şi tăiaţi-le mărunt. Tăiaţi verdeaţă şi amestecaţi-o cu masa de gălbenuş. Adăugaţi maioneză şi amestecaţi totul. Acum puteţi să umpleţi albuşurile cu acest amestec şi să înfrumuseţaţi totul cu fâşii subţiri…

Mic dejun pe pâine prăjită cu ciuperci Shiitake și ouă poșate

Ingrediente: 3 ouă, 2-3 linguri ulei de măsline, 2-3 felii de pâine cu semințe sau ciabatta, 4 bucăți de unt, pătrunjel proaspăt tocat, 2 căței mici de usturoi tocat, ciuperci shiitake ( o caserola mică ), ardei, sare de mare și piper negru, parmezanul proaspăt ras. Metodă de preparare: Luăm o oală în care punem apă la fiert cu puțin oțet. Când…