Paste umplute cu pui și sos de parmezan

Ingrediente: Pentru aluat: 3 ouă AVIS 300 gr. făină 2 linguriţe ulei de măsline sare Pentru umplutură: 250 gr. carne de pui AVIS, tocată fin 50 ml. ulei o ceapă medie oregano uscat, mărunţit o ceşcuţă de vin alb Pentru sos: 200 ml. smântânănănă 80 gr. parmezan nucşoară piper boabe Vreau de la bun început…

Rețeta lunii martie – Buzunărașe din dovlecel cu ouă și branză

Ingrediente: 2 dovlecei potriviţi 300 ml. lapte 4 ouă AVIS 300-350 gr. făină sare, piper o linguriţă praf de copt opţional bere, vezi text 2-3 linguri ulei brânză pătrunjel, mărar Nu prea ştiu de ce a fost denumită reţeta asta „buzunăraşe“ când acolo sunt ditamai rulourile. Poate pentru că în spate se închid aşa, ca…

Rețeta lunii februarie – Șuncă de pui făcută în casă

Ingrediente: un piept de pui AVIS cam de 500 grame 2 linguriţe cu vârf de sare de mare grunjoasă jumătate de linguriţă de piper proaspăt măcinat 2 linguri rase de zahăr tarhon un căţel de usturoi pătrunjel frunze rozmarin oregano chili ulei de măsline În mod normal n-ar trebui dar hai, pentru voi fac o…

Rețeta lunii ianuarie – Ouă în purgatoriu

Ingrediente: 750 gr. roşii dulci, coapte şi cu pulpă grasă 100 gr. pastă măcinată fin din carne de pui AVIS sare fină o lingură zahăr 3 căţei de usturoi un fir bogat de busuioc 5 ouă AVIS 12 roşii cherry o lingură mare de parmezan Felul ăsta de mâncare se numeşte Shakshuka, dar m-am gândit…

Rețeta lunii decembrie – Prăjitură Pavlova

Ingrediente: 4 albuşuri proaspete de ouă de la AVIS 3000 o priză de sare extrafină 160 g zahăr tos fin un plic de zahăr vanilat 2 linguri de oţet 20 g amidon de porumb 700 g smântână pentru frişcă 2 linguri de zahăr pudră vanilat fructe (după gust) opţional un sos de fructe Am făcut…

Rețeta lunii noiembrie – Kebab turcesc de pui cu sos de usturoi

Ingrediente: 1 kg de carne tocată de pui de la AVIS 3000 boia roşie picantă ardei roşu usturoi ceapă sare pătrunjel amidon Pentru sosul de usturoi: o căpăţână de usturoi 70-100 ml ulei un praf de vegeta sare, piper 3-4 picături de oţet un gălbenuş de ou de la AVIS 3000 o lingură de smântână…

Rețeta lunii octombrie – Budincă de ouă cu sirop de arţar

Ingrediente: 12 ouă de la AVIS 3000 un litru de lapte 18 linguri de zahăr coaja de la o lămâie sirop de arţar Budinca asta este soră geamănă cu “crème brûlée” şi cu “crema catalană”. Noi i-am spus budincă de ouă doar ca să vă atragem atenţia că numai cu ouăle de la AVIS 3000…

Rețeta lunii august – Ouă Benedict

Ingrediente: 4 ouă de la AVIS 3000 4 felii de pâine prăjită 8 felii de bacon ceapă caramelizată frunze de pătrunjel 150 ml oţet o lingură rasă de sare Pentru sosul olandez: 2 gălbenuşuri de ou de la AVIS 3000 125 g unt cu 80% grăsime zeama de la jumătate de lămâie o linguriţă de…

Rețeta lunii iulie – Pui cu avocado şi susan

Ingrediente 240 ml iaurt cu 0,5% grăsime 1/4 ceaşcă ceapă roşie tocată 2 linguri coriandru sau pătrunjel verde tocat o lingură miere sare piper negru măcinat 50 g susan 4 jumătăţi piept de pui de la AVIS 3000, dezosat, fără piele un avocado 1/4 ceaşcă suc lămâie 2 portocale decojite şi tăiate măruntâ o ceapă…