Ingrediente: o ceapă albă mare o ceapă roşie mare sare, piper o lingură de zahăr tos fin o sticlă de vin bun ouă AVIS Marele avantaj al reţetei este că poate fi servită şi ca desert, cel puţin dacă ar fi să ne luăm după denumire. Glumesc, nu vă faceţi de râs! Poate doar dacă…
Rețeta lunii iulie – Frigărui din pipote de pui pe pită
Ingrediente: Pentru confiat: o linguriţă de sare grunjoasă o lingură de cimbru uscat,frecat şi mărunţit 2 căţei de usturoi untură Pentru frigărui: 500 gr. pipote de pui AVIS un căţel de usturoi o linguriţă de unt o lingură de untură de la pipotele confiate 100 gr. pastă de roşii piper, chili, chimen măcinat pită Folosim…
Paste umplute cu pui și sos de parmezan
Ingrediente: Pentru aluat: 3 ouă AVIS 300 gr. făină 2 linguriţe ulei de măsline sare Pentru umplutură: 250 gr. carne de pui AVIS, tocată fin 50 ml. ulei o ceapă medie oregano uscat, mărunţit o ceşcuţă de vin alb Pentru sos: 200 ml. smântânănănă 80 gr. parmezan nucşoară piper boabe Vreau de la bun început…
Rețeta lunii martie – Buzunărașe din dovlecel cu ouă și branză
Ingrediente: 2 dovlecei potriviţi 300 ml. lapte 4 ouă AVIS 300-350 gr. făină sare, piper o linguriţă praf de copt opţional bere, vezi text 2-3 linguri ulei brânză pătrunjel, mărar Nu prea ştiu de ce a fost denumită reţeta asta „buzunăraşe“ când acolo sunt ditamai rulourile. Poate pentru că în spate se închid aşa, ca…
Rețeta lunii februarie – Șuncă de pui făcută în casă
Ingrediente: un piept de pui AVIS cam de 500 grame 2 linguriţe cu vârf de sare de mare grunjoasă jumătate de linguriţă de piper proaspăt măcinat 2 linguri rase de zahăr tarhon un căţel de usturoi pătrunjel frunze rozmarin oregano chili ulei de măsline În mod normal n-ar trebui dar hai, pentru voi fac o…
Rețeta lunii ianuarie – Ouă în purgatoriu
Ingrediente: 750 gr. roşii dulci, coapte şi cu pulpă grasă 100 gr. pastă măcinată fin din carne de pui AVIS sare fină o lingură zahăr 3 căţei de usturoi un fir bogat de busuioc 5 ouă AVIS 12 roşii cherry o lingură mare de parmezan Felul ăsta de mâncare se numeşte Shakshuka, dar m-am gândit…
Rețeta lunii decembrie – Prăjitură Pavlova
Ingrediente: 4 albuşuri proaspete de ouă de la AVIS 3000 o priză de sare extrafină 160 g zahăr tos fin un plic de zahăr vanilat 2 linguri de oţet 20 g amidon de porumb 700 g smântână pentru frişcă 2 linguri de zahăr pudră vanilat fructe (după gust) opţional un sos de fructe Am făcut…
Rețeta lunii noiembrie – Kebab turcesc de pui cu sos de usturoi
Ingrediente: 1 kg de carne tocată de pui de la AVIS 3000 boia roşie picantă ardei roşu usturoi ceapă sare pătrunjel amidon Pentru sosul de usturoi: o căpăţână de usturoi 70-100 ml ulei un praf de vegeta sare, piper 3-4 picături de oţet un gălbenuş de ou de la AVIS 3000 o lingură de smântână…
Rețeta lunii octombrie – Budincă de ouă cu sirop de arţar
Ingrediente: 12 ouă de la AVIS 3000 un litru de lapte 18 linguri de zahăr coaja de la o lămâie sirop de arţar Budinca asta este soră geamănă cu “crème brûlée” şi cu “crema catalană”. Noi i-am spus budincă de ouă doar ca să vă atragem atenţia că numai cu ouăle de la AVIS 3000…
Rețeta lunii septembrie – Lipii cu piept de pui şi pastă de avocado
Ingrediente: 3 limette un avocado 2 roşii 4 bucăţi piept de pui de la AVIS 3000, fără piele, dezosate 8 lipii o căpăţână de salată verde sare chilli 2 linguri piper boabe 150 g iaurt nu foarte gras 2 linguri ulei Cum ştim dacă un avocado e copt şi bun de făcut pastă? Îl ţinem…