Rețeta lunii decembrie – Tort din ficat de pui

Ingrediente: ficat de pui AVIS, cam 500 gr. un ou AVIS 300 ml. lapte 200 gr. făină un morcov mare o ceapă maioneză, cam 100 gr. pătrunjel, mărar, chili după pofte 50 ml. ulei Un tort e un tort, din orice l-ai face: foi rotunde şi printre ele umplutură. De data asta însă nu e…

Rețeta lunii noiembrie – Ciulama de pui

Ingrediente: un kilogram de copănele de pui AVIS o ceapă mare un morcov şi mai mare opţional pătrunjel, ţelină păstârnac sare şi piper 2 linguri de făină untură (preferabil) de pui şi unt O mâncare tradiţională şi binecunoscută care însă mie nu-mi prea place. Probabil plătesc tribut sechelelor din copilărie, când îmi petreceam vacanţele la…

Rețeta lunii octombrie – Papricaș de pui cu găluște

Ingrediente: 4 pulpe de pui AVIS 2 cepe sare, piper 2 căţei de usturoi 2 linguri de făină 2 linguri de ulei 3 linguri mari de smântână mai multă boia dulce/iute Pentru găluşti: 2 ouă AVIS 2 linguri de ulei 200 gr. făină A hagymát nagyon finomra vágjuk. Legjobb, ha aprítóba tesszük. A paprikát és…

Rețeta lunii august – Omletă cu ceapă caramelizată

Ingrediente: o ceapă albă mare o ceapă roşie mare sare, piper o lingură de zahăr tos fin o sticlă de vin bun ouă AVIS Marele avantaj al reţetei este că poate fi servită şi ca desert, cel puţin dacă ar fi să ne luăm după denumire. Glumesc, nu vă faceţi de râs! Poate doar dacă…

Rețeta lunii iulie – Frigărui din pipote de pui pe pită

Ingrediente: Pentru confiat: o linguriţă de sare grunjoasă o lingură de cimbru uscat,frecat şi mărunţit 2 căţei de usturoi untură Pentru frigărui: 500 gr. pipote de pui AVIS un căţel de usturoi o linguriţă de unt o lingură de untură de la pipotele confiate 100 gr. pastă de roşii piper, chili, chimen măcinat pită Folosim…

Paste umplute cu pui și sos de parmezan

Ingrediente: Pentru aluat: 3 ouă AVIS 300 gr. făină 2 linguriţe ulei de măsline sare Pentru umplutură: 250 gr. carne de pui AVIS, tocată fin 50 ml. ulei o ceapă medie oregano uscat, mărunţit o ceşcuţă de vin alb Pentru sos: 200 ml. smântânănănă 80 gr. parmezan nucşoară piper boabe Vreau de la bun început…

Rețeta lunii martie – Buzunărașe din dovlecel cu ouă și branză

Ingrediente: 2 dovlecei potriviţi 300 ml. lapte 4 ouă AVIS 300-350 gr. făină sare, piper o linguriţă praf de copt opţional bere, vezi text 2-3 linguri ulei brânză pătrunjel, mărar Nu prea ştiu de ce a fost denumită reţeta asta „buzunăraşe“ când acolo sunt ditamai rulourile. Poate pentru că în spate se închid aşa, ca…

Rețeta lunii februarie – Șuncă de pui făcută în casă

Ingrediente: un piept de pui AVIS cam de 500 grame 2 linguriţe cu vârf de sare de mare grunjoasă jumătate de linguriţă de piper proaspăt măcinat 2 linguri rase de zahăr tarhon un căţel de usturoi pătrunjel frunze rozmarin oregano chili ulei de măsline În mod normal n-ar trebui dar hai, pentru voi fac o…

Rețeta lunii ianuarie – Ouă în purgatoriu

Ingrediente: 750 gr. roşii dulci, coapte şi cu pulpă grasă 100 gr. pastă măcinată fin din carne de pui AVIS sare fină o lingură zahăr 3 căţei de usturoi un fir bogat de busuioc 5 ouă AVIS 12 roşii cherry o lingură mare de parmezan Felul ăsta de mâncare se numeşte Shakshuka, dar m-am gândit…

Rețeta lunii decembrie – Prăjitură Pavlova

Ingrediente: 4 albuşuri proaspete de ouă de la AVIS 3000 o priză de sare extrafină 160 g zahăr tos fin un plic de zahăr vanilat 2 linguri de oţet 20 g amidon de porumb 700 g smântână pentru frişcă 2 linguri de zahăr pudră vanilat fructe (după gust) opţional un sos de fructe Am făcut…