Ingrediente:
Pentru aluat:
- 3 căni de făină
- o linguriță de sare
- o linguriță de praf de copt
- 1/3 cană de ulei
- o cană de apă fierbinte
- 1,25 kg piept de pui AVIS 3000 fără piele, dezosat
- o linguriță usturoi granule
- o linguriță ceapă granulată
- o linguriță boia dulce
- o linguriță boia iute
- o linguriță chimion măcinat
- un vârf de cuțit de sare fină
- o ceapă roșie tăiată fin
- 2 ardei verzi tăiați cuburi
- 2 roșii decojite
- 1/2 conservă de fasole boabe roșie
- 1/4 cană de frunze pătrunjel
- 2 avocado zdrobiți
- o linguriță zeamă de lămâie
- 1/2 cană smântână
Până se întoarce ăla micu’ de la magazinul AVIS 3000, unde l-ați trimis după piept de pui, n-ar fi rău să pregătiți foile de tortillas. Soția Dvs (că nu doar femeile gătesc în lumea asta), a văzut aseară un film cu Banderas și sunteți gelos, așa că trebuie să-i dați clasă cu ceva ”mexicanului”. Amestecați făina, sarea și praful de copt, înmuiați cu apa și uleiul pregătite din timp și faceți o cocă. O puneți pe un blat pudrat cu făină și o împărțiți în 16, că așa vă trebuie dacă ati făcut mulți copii și aveți multe guri de hrănit. Sunteți bărbat, n-ați obosit de la frământat, dar aluatul da, așa că-l acoperiți cu un prosop de bucătărie și îl lăsați să se hodine. Între timp, încingeți tigaia, că doar pe asta o aveți la îndemână.
Turtiți fiecare bucată de cocă până o faceți lată de vreo 12 cm. Și lungă tot atâta. Adică rotundă. Le puneți pe rând în tigaie, la prăjit, între timp s-a întors copilul și e vesel când vede că faceți clătite. De fapt chiar așa le prăjiți, ca pe clătite, până când la suprafață apar mici bule de aer și pe partea lor inferioară apar mici puncte maronii. Dacă nu apar într-un minut, chemați nevasta, că vă explică ea cum că focul e prea mic. Foile care sunt gata le păstrați într-un prosop de bucătărie, ca să rămână moi.
Cu umplutura e mai simplu. La magazinele AVIS 3000 se poate cumpăra piept de pui dezosat și fără piele, curat, gata de tăiat fâșiuțe subțiri și de aruncat în tigaie. Doar că înainte l-ați condimentat cu piper și sare și l-ați lăsat la marinat cam o oră. Scoateți carnea după ce s-a rumenit bine, dar nu prea mult, pentru că pieptul de pui, dacă-l prăjești peste măsură, nu-ș cum naiba da’ are tendința să se usuce. Punem în aceeași tigaie ardeiul tăiat, roșiile decojite și tăiate cubulețe, condimentele enumerate la ingrediente și – neapărat – ceapa. Nu le ținem prea mult în uleiul încins, să nu se înmoaie, că nimic nu e bun când e moale, mai putin crema de la tort.
A, și puteți pune și un pic de fasole, dacă deseară (oricum!) vă culcați singur în dormitor.
Poftă bună!