Sandwich cu spanac, legume, ou Avis 3000 şi telemea – by Neaţa Omelette Bistro

Ingrediente
(pentru 2 bucăţi):

  • 2 ouă de la AVIS 3000
  • 200 g spanac
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe unt
  • o lingură ulei de măsline
  • sare, piper după gust
  • 100 g brânză telemea
  • o roşie
  • un castravete
  • 6 felii de pâine integrală
  • o linguriţă praf de usturoi
  • oregano
  • o legătură frunze pătrunjel
  • 50 g parmezan ras

Mod de preparare:

Începem cu spanacul, că prepararea lui e singurul lucru complicat din reţeta asta. Dacă îl scoateţi din congelator, că încă n-a apărut pe piaţă, îl înăbuşiţi vreo 20 de minute într-o cratiţă acoperită. Durează aşa de mult pentru că este incredibil cât îşi poate ţine respiraţia spanacul ăsta! Dacă totuşi aveţi spanac proaspăt (nici nu vreau să ştiu cât aţi dat pe el acum, în martie!), spălaţi bine frunzele şi le fierbeţi cu un pic de apă vreo 6-7 minute. Mai aveţi şi varianta de fiţe, să blanşaţi spanacul. Şi nu trebuie să vă speriaţi de vorbe, că nu înseamnă altceva decât să-l aruncaţi în apă clocotită vreo 2-3 minute.
După ce aţi scurs bine spanacul, şi asta e valabil pentru oricare dintre cele trei modalităţi în care îl pregătiţi, începem să montăm sandviciul. Nu căutaţi după şuruburi, că e mult mai simplu. Rumenim pe plită o felie de pâine, întindem pe ea spanacul care arată cam rău aşa, simplu, drept pentru care ne amintim că am uitat să îl amestecăm cu legumele şi condimentul.
Într-o tigaie încingem ulei de măsline, o nucă de unt, usturoi tocat, oregano şi puţină sare. Sotăm totul un minut-două la foc mic şi punem peste ele spanacul. Dintr-o dată amestecul capătă arome şi aspect comercial, aşa că revenim cu el pe prima felie de pâine rumenită.
Mai rumenim una, dacă tot ne-a ieşit aşa de bine prima. O punem deasupra şi aşezăm pe ea brânza şi felii de roşii şi castraveţi.
Cu a treia felie e o poveste mai lungă. Scobim miezul, o punem într-o tigaie şi în gaura asta spargem un ou, presărăm nişte frunze de pătrunjel, caşcaval ras sau parmezan, cine îşi permite. Aşezăm şi felia asta specială peste celelalte şi încercăm să muşcăm din sandvici fără să-l împrăştiem. O provocare, recunosc, dar asta înseamnă bucătăria de clasă.

Poftă bună!