Ingrediente
- 250 g ficăţei de pui de la AVIS 3000
- 250 g piept de pui sau pulpă de pui de la AVIS 3000
- 150 g ceapă
- un pahar cu lapte
- 50 g ulei
- piper, sare după gust
- 50 ml coniac
- 50 g unt
O reţetă pentru momentul în care primăvara ne scoate din casă şi ne trimite la iarbă verde. Se face repede, simplu şi e mult mai bun decât clasicii mici, mai ales că nici nu scoate fum, deci nu-i deranjăm pe cei de alături şi astfel sperăm să-i determinăm să dea muzica mai încet, ca să ne putem auzi între noi.
Ştiam de cu seara că o să ieşim la picnic, aşa că am pus ficăţeii în lapte şi i-am băgat la frigider. Acum, de dimineaţă, îi scoatem, dacă nu cumva i-au confundat deja ăia mici cu cerealele – şi ca urmare n-o să mai mănânce din astea în viaţa lor – şi îi prăjim la foc mic împreună cu nişte ceapă. Ficăţeii. Ceapa a curăţat-o şi a tăiat-o mărunt cel/cea cu care mergem la iarbă verde, aşa că de data asta am scăpat de plânsete.
De ale noastre. Când amestecul e aproape gata, scoatem din mânecă (de fapt din sticlă) ingredientul secret. Alcoolul se duce întotdeauna direct la ficat, asta-i „de ştiut”, vorba bunică-mii, drept pentru care turnăm peste ficatul prăjit cu ceapă vreo 50 ml de coniac. Hmmm… mai vrea cineva mici sau grătare la picnic?
Lăsăm să dea un „clocot”, ca să iasă alcoolul, că din pateu vor mânca probabil şi copiii, timp în care coniacul pe care l-aţi băut, că nu vă cred că aţi pus doar în tigaie, îl stingeţi cu o bere. La iarbă verde se va merge de data asta cu bicicletele. Punem şi carnea de pui, piept, pulpă, ce-o fi, fiartă în prealabil, mai amestecăm puţin şi apoi lăsăm să se răcească până punem restul de alimente în coşuleţul cu bunătăţi.
Blenduim tot ce am scos din tigaie, iar la pasta rezultată adăugăm untul şi frecăm totul cu nişte sare şi piper. Se serveşte pe felii de pâine, cu ceapă verde şi ridichi, dacă tot s-a deschis sezonul de verzituri.
Poftă bună!