Rețeta lunii august – Frigărui de pui Avis 3000

Ingrediente:

  • 2 bucăţi piept de pui (sau pulpe dezosate) de la AVIS 3000
  • 80 ml. ulei de măsline
  • sucul de la o lămâie
  • 1 fir de rozmarin
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă turmenic
  • 1/2 linguriţă piper
  • 2 cepe mici

Pieptul de pui îl tăiaţi în bucăţele late cam de-un deget. Pe lat, nu pe lung. Dacă aveţi mai mulţi oaspeţi, puteţi tăia şi carnea din două pulpe dezosate şi dublaţi cantitatea de ulei. Bucăţile le aşezaţi într-un bol.
Amestecaţi uleiul cu sucul de lămâie şi puneţi toate condimentele în sosul rezultat. Bineînţeles că nimeni nu vă opreşte să completaţi şi cu alte arome, mai mult sau mai puţin picante, în funcţie de gusturile fiecăruia dintre cei care mănâncă. Rozmarinul, de exemplu, îl puteţi toca şi atunci gustul său se va simţi mai pregnant, sau îl puteţi pune aşa, crenguţă, caz în care poate părea doar de fiţă dar tot dă o aromă uşoară. Turnaţi totul peste carne şi puneţi la frigider vreo 2-3 ore, după ce acoperiţi bolul.
Când veţi pune carnea pe beţişoare, să nu aruncaţi marinata. Desfaceţi cepele (neapărat micuţe) în foi, cu lacrimi în ochi dar cu zâmbetul pe buze, să nu se vadă cât suferiţi şi intercalaţi-le pe băţ, printre bucăţile de carne.
Frigăruile se pun pe grătar cam 5-6 minute, apoi le mai ungeţi o dată cu marinată şi le întoarceţi şi pe cealaltă parte. După ce s-au mai rumenit, repetaţi operaţiunea până vi se termină marinata, laturile frigăruilor sau cheful de a sta lângă grătar. Ceapa va deveni uşor crocantă dacă focul a fost bun sau grătarul electric bine încins.
Le puteţi servi după ce le-aţi scos de pe beţişoare sau le lăsaţi plăcerea asta mesenilor, ca să vedeţi fiecare ce metodă are.

Garnitura poate fi din orez sau nişte legume de sezon, rumenite pe acelaşi grătar.

Poftă bună!