PULPE DE PUI MARINATE ÎN IAURT LA CUPTOR

INGREDIENTE:
1 kg pulpe
300 g iaurt grecesc
sucul și coaja rasă de la 1/2 lămâie mare
1 lingură suc chili / tabasco
1 lingură za’atar
2 linguri frunze de mentă tocate
2 caței usturoi mari pisați
4-5 linguri ulei de măsline
Sare, piper

PREPARARE:
Pregătim marinata: amestecăm iaurtul cu sucul și coaja de lămâie, piperul măcinat și sucul de ardei iute (poate fi și Tabasco). Punem pulpele de pui în iaurt.
Adăugăm usturoiul pisat, frunzele de mentă tocate sau rupte în mână și za’atar (un amestec de condimente pregătite în special în Orientul Mijlociu ce conține oregano, cimbru, sumac și semințe de susan). Acoperim vasul și lăsăm bucățile de pui să se marineze în frigider pentru 6-12 ore, apoi le punem într-o tavă, le stropim cu ulei de măsline și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C primele 30 minute acoperite, apoi scoatem folia le întoarcem și le vom lasa până se vor rumeni pe ambele parți.
Se poate mânca cu o porție de orez basmati cu fidea.