Drob de pui. O alternativă pentru cine nu consumă carne de miel.

Ingrediente

650 g piept de pui Avis
750 g ficat de pui
250 g inimi și pipote de pui
2 legături ceapă verde
2 legături usturoi verde
1 legătură pătrunjel verde
1 legătură mărar verde
sare
piper
boia de ardei dulce
cimbru
foi de dafin
25-30 ml ulei
4 ouă fierte
2 ouă crude+2 albușuri

Mod de preparare
Pregătim ingredientele
Curățăm organele de pui, le clătim bine și le punem la fiert în apă cu puțină sare.
Pieptul de pui îl punem la fiert în alt vas, de asemeni în apă cât să fie acoperit și puțină sare.
Înlăturăm spuma, iar pe parcursul fierberii adăugăm și câte 2 foi de dafin, în ambele vase, pentru un plus de aromă.
Spălăm verdețurile și le tocăm mărunt.
Fierbem ouăle și le decojim.

Preparare drob de pui
Când organele de pui și pieptul sunt fierte, le scurgem, le lăsăm să se tempereze și le tocăm mărunt.
Le adăugăm peste verdețurile tocate și le amestecăm, presărând și condimente, după gust.
Încorporăm în compoziția rezultată și ouăle și cele două albușuri, dar și uleiul, pentru a nu ieși drobul de pui prea uscat.
Eu am adăugat aceste două albușuri pentru ca tot le aveam rămase de la o maioneză, dar se poate plusa cu încă un ou, însă albușurile sunt cele care leagă bine compoziția.
Tapetăm o formă de chec cu hârtie de copt, întindem 1/4 din compoziție la baza tăvii, apoi așezăm ouăle fierte și completăm cu restul compoziției.
Ouăle trebuie să fie bine acoperite, ar fi mers chiar 5 ouă fierte, că tava mea a fost mai lungă.
Dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când drobul de pui începe să se rumenească pe margini.
Îl lăsăm să se tempereze în tavă, apoi îl răsturnăm pe platou și îl putem porționa.
Este foarte bun ca aperitiv acest<strong> drob de pui</strong> și merge servit mai ales cu legume proaspete.

Poftă mare!