Ingrediente
- frunze de rucola
- 6 roşii cherry
- un piept de pui de la AVIS 3000
- sare, piper după gust
- boia de ardei
- un iaurt de 150 g
- o lingură smântână
- 2 căţei de usturoi
- un fir de ceapă verde
- o legătură frunze de pătrunjel
- o linguriţă ulei măsline
- zeama de la o lămâie mică
- 2 ouă de la AVIS 3000
Mod de preparare
De azi începe oficial vara, lumea se îmbracă mai sumar şi ca urmare se văd toate cele. Inclusiv “colăceii” depuşi peste iarnă. Am decis să vă ajutăm cu reţeta unei salate gustoase şi de efect în topirea surplusurilor corporale.
Am ales ca bază frunzele de rucola pentru beneficiile lor într-ale sănătăţii şi pentru că, dacă aş fi pus frunze de păpădie (cu care seamănă), n-aţi mai fi fost nevoiţi să faceţi un drum sănătos, pe jos, până la magazin, că le găseaţi pe lângă bloc. Spălăm bine frunzele şi le lăsăm la scurs într-o strecurătoare. Tot acolo punem vreo 6 roşiuţe cherry tăiate în jumătăţi.
Pieptul de pui îl operăm cu un cuţit bine ascuţit, încercând să obţinem felii subţiri şi late. Le condimentăm cu sare, piper şi ce ne mai place, de exemplu boia, şi le perpelim într-o tigaie grill cam aşa cum ne perpelim noi la servici când urmează să mergem la şefu’ în birou. Tot la fel, stropim bucăţile de carne cu apă, să nu se usuce. Le luăm jos când devin aurii.
Pieptul de pui astfel gătit îl feliem în fâşii de mărimea unui deget, cu grijă, să nu confundăm cu ale noastre. Pregătim sosul, amestecând iaurt gras, un pic de smântână, usturoi zdrobit, partea albă de la un fir de ceapă, tocată mărunt, la fel frunzele de pătrunjel, o linguriţă de ulei de măsline, sare, piper şi dăm şi o stropitură cu zeamă de lămâie, apoi ne oprim, că deja e sosul mai complicat decât restul salatei.
Aşezăm rucola şi jumătăţile de cherry pe un platou, deasupra punem fâşiile de piept de pui şi turnăm sosul peste toate astea. Dacă nu ne este foarte foame şi mai avem răbdare, privim cu ochi critic combinaţia de culori, verde, roşu, alb, roz-auriu şi deci-dem că Van Gogh avea dreptate, fără galben totul e pustiu. Aşa că fierbem câteva ouă semi-moi şi le tăiem felii peste salată.
Poftă bună!