Rețeta lunii august – Pacheţele de pui crocante

Ingrediente:
200 g piept de pui de la AVIS 3000
2 linguri de făină
2 ouă de la AVIS 3000
100 g pesmet grunjos
4 linguri de ulei
sare, piper după gust

Opţional:
6-7 măsline fără sâmbure
2-3 ciuperci

Mai ţineţi minte maşina de tocat carne cu care mama pregătea ingredientul principal la chiftele? Eh, mergeţi la ea şi cereţi-o împrumut, că dacă încercaţi să tocaţi pieptul de pui în robotul de bucătărie, iese un fel de pastă cu care veţi fi tentat să faceţi parizer. Aşadar, revenim. Tocaţi pieptul de pui crud cu maşina de tocat carne.
Dacă mama nu a vrută să v-o împrumute, o ţineţi minte şi, când vă roagă să-i mai duceţi pe-acolo nepoţii îi spuneţi că nu se poate, că au şcoală on-line şi cu asta i-aţi închis gura, sigur nu ştie ce-i aia. Cu carnea vă descurcaţi simplu, pentru că la maga-zinele Avis 3000 se găseşte gata tocată, numa’ bună de pus în tigaie.
Asezonaţi pasta asta cu sare, piper şi orice altceva vă mai place din gama largă a condimentelor. Mie îmi place să-mi surprind oaspeţii adăugând câte un ingredient surpriză, gen măsline tăiate mărunt sau ciuperci feliate fin, dar asta nu înseamnă că trebuie să faceţi la fel. E doar o sugestie.
Luaţi cu o lingură din amestecul ăsta, puneţi pe un fund de lemn şi încercaţi să formaţi un mic pătrăţel. Să zicem cam de cinci pe cinci centimetri şi gros cam de unul. Îl treceţi prin făină, asta îl va face să nu vă mai fugă din mână ca şi până acum, aşa că va fi uşor să-l “scăldaţi” şi în oul bătut în prealabil. Sau într-o farfurie de ciorbă, fără ciorbă, depinde ce aveţi mai repede la îndemână. La final tăvăliţi pătrăţelul, sau ce formă geometrică o mai avea după atâtea operaţiuni complicate, prin pesmet nu prea fin.
Chestiile astea, unii care-s fani de fast-food le spun “nuggeti”, le lăsaţi vreo juma de oră la frigider, să se lipească pesmetul bine. Când le scoateţi, verificaţi. Dacă nu s-a întâmplat aşa, să ştiţi că s-au inventat lipiciurile instant, dar să ţineţi minte atunci să nu le mestecaţi, ci să le înghiţiţi dintr-una.

Poftă bună!