Piept de pui fraged și aromat, cu muștar și miere de albine

Ușor de pregătit și delicios, acest preparat este făcut după rețeta inspirată de un sos foarte cunoscut folosit pentru salate. Combinația dulce-picant este cu una foarte specială, care ajută carnea ușor fadă, să iasă în evidență și să își păstreze fragezimea. Și să nu uităm de impulsul aromatic oferit de rozmarin, pentru că el este cel care transformă puiul cu muștar și miere de albine într-unul dintre acele feluri de mâncare pe care îl veți trece în caietul vostru cu rețete preferate.

Ingrediente

  • 4 bucăti de piept de pui Avis
  • 1 cană de muștar dulce
  • 3 linguri de miere de albine
  • 1 linguriță de rozmarin
  • 1 cațel de usturoi
  • Sare după gust
  • 1/2 linguriță de piper negru
  • 2 linguri de ulei

Mode de preparare

Așadar, să trecem la treabă! Încingem cuptorul la 200 C. Se aleg patru fâșii de piept de pui fără os. Se acoperă cu un voal subțire de sare si rozmarin și se pun la frigare într-un pic de ulei de floarea soarelui. Se lasă la aurit pe ambele părti ți apoi la odihnit.
Într-un bol se amestescă 250 gr. muștar fin și dulce cu 3 linguri de miere de albine, se mai arunca un praf de rozmarin și se zdrobește deasupra un cațel de usturoi. Adăugati sare și piper după gust. Într-o tavă se așază piepții unul lângă altul și se toarnă desupra sosul de mustar cu miere, cu grijă, destul cât să îmbrace fiecare bucată.
Se bagă la cuptor pentru 30 de minute și în timp ce se imbibă toată bucătaria cu un miros amețitor de plăcut, se pregătește garnitura. Cartofi la cuptor, legume sote, piure sau ce vă este pe plac. Se scoate din cuptor și se serveste imediat, alături de un vin sec.

Poftă bună!