Mic dejun pe pâine prăjită cu ciuperci Shiitake și ouă poșate

Ingrediente:
3 ouă, 2-3 linguri ulei de măsline, 2-3 felii de pâine cu semințe sau ciabatta, 4 bucăți de unt, pătrunjel proaspăt tocat, 2 căței mici de usturoi tocat, ciuperci shiitake ( o caserola mică ), ardei, sare de mare și piper negru, parmezanul proaspăt ras.

Metodă de preparare:
Luăm o oală în care punem apă la fiert cu puțin oțet. Când a început să fiarbă, spargem ouăle în apă. Cam în 3 minute veți avea un ou mediu. Așa că în funcție de preferințe decideți cât lăsați oul în apă. Cu o spumieră scoateți ouăle, cu grijă să nu se spargă. Ar fi păcat să pierdeți bunătate de gălbenuș.

Pare extrem de ușor dar există totuși câteva șmecherii.

  • pentru a avea și aspect, puteți să le spargeți într-un pahar mai mic ca să vă fie ușor când le adăugați în apă.
  •  dacă apa este prea rece oul se împrăștie, iar dacă clocotește gălbenușul se va întări. Ideal este ca atunci când clocotește să adăugați puțină apă rece sau să luați de pe foc apa până adăugați ouăle.
  • nu adăugați sare în apă
  • există forme speciale care se pot scufunda în apă, asta pentru a păstra albușul compact.
  • mai puteți folosi folie de plastic alimentare ca să nu se împrăștie albușul.

În timp ce pregătiți ouăle într-o tigaie anti-aderentă se încălzește uleiul de măsline la foc mediu.
Se adaugă o felie de pâine și prăjiți pentru aproximativ 1 minut apoi se întoarce și pe cealaltă parte.
Se prăjește o a doua felie de pâine în același mod, dacă e nevoie se mai adaugă ceva mai mult ulei de măsline. Pâinea prăjită se transferă pe un tocător pregătit pentru servire.
În aceeași tigaie, se topește untul la foc mediu-scăzut.
Se adaugă pătrunjel tocat și usturoiul și se călesc timp de aproximativ 30 de secunde. Peste pătrunjel se adaugă ciupercile întregi sau felii și se amestecă bine. Se mărește focul la mediu până ce acestea încep să se înmoaie. Se adaugă ardeiul. Se condimentează cu sare și piper. Se așează ciupercile pe partea de sus a fiecărei pâini prăjite. Apoi se pune oul deasupra. Se decorează cu parmezan ras și mai mult pătrunjel.

Poftă bună!

Sursa: alexjuncu.ro